Полският елитен Ягелония Бялисток е получил примамлива оферта от ЦСКА за своя испански защитник Адриан Дигес, според добре информирания местен журналист Самуел Штигиелски. Дигес, който се присъедини към Ягелония миналото лято, беше избран за най-добрия играч на клуба през изминалия сезон. Ягелония, обаче, е отказал да продаде защитника дори и за сериозна сума, тъй като не желае да отслабва състава си точно в този момент.

Ягелония наскоро претърпя поражение от норвежкия Будьо/Глимт и в момента участва в плейофите на Лига Европа, където загуби с 1:4 от Аякс. При евентуално отпадане от турнира, тимът ще продължи участието си в групите на Лигата на конференциите. Независимо от слабия старт на новия сезон, включващ загуби от Краков и Катовице, полският отбор вече си е гарантирал европейско присъствие до зимата.

28-годишният Адриан Дигес, възпитаник на академията на Хетафе, е централен защитник и може да играе още като ляв бек. Преди трансфера си в Ягелония, той е бил част от съставите на Алкоркон, Фуанлабрада, Алавес, Уеска и Понферадина в Испания. Дигес има договор до следващото лято с полския клуб и по всичко изглежда, че Ягелония не планира да се разделя с него скоро.

подкрепя българския спорт