ЦСКА приема Дунав в последния си мач за календарната 2019 година. "Червените" изпращат разочароващ полусезон и в момента изостават с цели 11 пункта от водача Лудогорец. Отборът на Милош Крушчич е 4-и в таблицата и не може да се изкачи на трето място, независимо от изхода на двубоите от 20-ия кръг, но за сметка на това има възможност да постигне лесен успех срещу закъсалия Дунав Русе, който изпитва сериозни финансови проблеми и е сред застрашените от изпадане.


„Армеиците“ не вкараха нито един гол в последните си 2 мача, приключвайки 0:0 срещу Лудогорец и Арда. За сметка на това не са допускали гол в 7 поредни мача във всички турнири и ще се опитат да продължат тази серия срещу един от отборите с най-слаба атака в efbet Лига. Освен това, "червените" ще търсят реванш срещу Дунав за равенството 1:1 в Русе по-рано през сезона.

Милош Крушчич вероятно ще върне сред титулярите Валентин Антов, който пропусна мача в Пловдив срещу Арда. Младежкият национал ще си партнира в средата с Рубен Пинто, а Кристиян Малинов почти сигурно ще остане на пейката. Али Соу и Тиаго Родригес също ще са титуляри, като гамбиецът ще преследва своя 21-и гол през календарната година. Раул Албентоса имаше здравословни проблеми и едва ли ще играе, същото важи и за Евандро, който рискува да пропусне дербито с Левски в първия пролетен кръг, ако получи жълт картон.

За Дунав няма да играе голмайсторът - Ахмед Ахмедов. Според някои медии той вече е подписал договор с ЦСКА и изобщо не попадна в групата за.мача. Напред ще се разчита на Стефан Христов, а в стартовия състав почти сигурно ще има и някои юноши.

Балансът между двата състава в елита е следният: 58 мача, от които 43 победи за домакините, 7 равенства и 8 успеха за Дунав. Головата разлика е 146:39 за "армейците", които са се разписвали срещу този съперник 97 пъти в домакински двубои и ще имат за цел да стигнат кота 100.

Мачът започва в 16:30 и ще може да го гледате пряко по DIEMA SPORT, на DIEMA XTRA, както и на живо в Gong.bg