Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред италиански медии за ситуцията с коронавируса и последиците за футболните клубове от пандемията.
 
"В момента съм в България. Тук почти всичко веднага бе затворено още при първите признаци, действаше се бързо.Трябва да се каже, че футболистите са преди всичко хора и се нуждаят от чисти глави, за да играят. 
 
В този момент не виждам как футболистите ще се съберат и ще тренират заедно. Не виждам кой ще е спокоен да говори с другия от близко разстояние, камо ли пък да стои в кръг със съотборниците и да слуша наставленията на треньора преди занимание", заяви Джарета пред сайта Месаджеро Венето.
 
Според италианеца първенствата навсякъде по света трябва да бъдат доиграни. 
 
"Важно бе да се спре. В момента бе избрано по-малкото зло - да се измести европейското първенство за догодина. Но какво друго ще се случи? Сега трябва да се направи така, че да бъдат защитени клубовете, особено малките. 
 
Ще дам пример - в Серия А има за доиграване 124 мача. Което кореспондира на 316 млн. евро от тв права. Ако първенството не завърши, то е напълно правдоподобен сценарият, при който Sky и Dazn (б.р. - фирмите, държащи правата за излъчване на мачовете) да поискат да не платят тази сума. 
 
Ясно е, че клубовете ще се затруднят в такава ситуация. Защото те очакват разпределението на тези пари. Не трябва да се допуска по-малките да обърнат коремите", каза още Джарета.