Изпълнителнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев и Филип Филипов коментираха и лятната селекция на клуба, като разкриха как ще бъде извършвано селектирането на нови футболисти. 

"От гледна точка на селектирането на футболисти информацията ще бъде филтрирана и ще има от три страни одобрение. От една страна треньорът, от друга скаутите и ние с Филип Филипов. Тоест и трите страни да работят заедно, но крайната дума да е на треньора. ЦСКА трябва да има стил и разпознаваема постройка на игра и така ще е по-лесно за нас да селектираме футболисти“, сподели Орманджиев.

"В селекцията ще се работи по-плавно и последователно. Ще има определена визия и стратегия. Няма да се изсипят милиони. Клубът ще следва план, за да изградим стойностен отбор, който да радва феновете. Ще искаме да имаме футболните аргументи, за да станем шампиони и да имаме ниво на представяне в евротурнирите. Отговорността ще я носим ние като ръководство, както и старши-треньорът. Той ще може да работи спокойно, ще има голяма роля в селекцията. Ще имаме скаутско звезно, което ще филтрира футболистите за клуба", заяви пък Филипов на съвместната пресконференция днес.

startphoto.bg
51 снимки

Стоян Орманджиев сподели, че е говорено с всички футболисти, чиито договори изтичат в края на сезона, като те ще преценят дали искат да останат в ЦСКА:

„Говорено е с всички футболисти с изтичащи договори и ще кажа имена, няма проблем - Бусато, Кох, Махмутович, Турицов и дори с Каранга и Асприля - с всички тях е проведен разговор за тяхното бъдеще и всеки е склонен да си помисли дали неговото бъдеще е свързано с ЦСКА. Ще преценим къде трябва да се допълни

Гледа се самата позиция на футболиста, искаме да имаме балансиран състав. Ако имаш петима централни защитници, а един нападател, трябва да се подходи по различен начин. Хубаво е, че се познаваме с играчите, не сме нови хора в клуба, те знаят, че сме коректни към тях. Важно е и те да осъзнават с каква нагласа те остават в ЦСКА. Цитирам Бусато, който ми каза, че изгаря да стане шампион с ЦСКА, но това трябва да се види и с действия“

Освен това Орманджиев даде пример с Майкъл Естрада, когото определи за трансферно разочарование:

"Майкъл Естрада е футболист, играл на Световно първенство. Той идва тук и тренировъчното му темпо е майка бута количка в парка. Той беше дошъл тук като на почивка. Това го превръща в трансферно разочарование. Това не поставя по никакъв начин качествата му. Не трябва да се бърза с избора. Имаме футболисти, които са сметнали, че са дали необходимото за ЦСКА. Такива футболисти няма нужда да ги задържаме"

От клуба потвърдиха, че лятната подготовка на отбора най-вероятно ще премине в България.