ЦСКА приема Ботев Пловдив в късния петъчен двубой от седмия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“ стартира в 21:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо.

Това ще бъде официалния дебют дебют на новия старши треньор на „червените“ Александър Томаш. 45-годишният специалист бе обявен за нов наставник в сряда вечерта, след като по-рано пристигна на клубната база в Панчарево. Той пристига от Спартак Варна, който започна силно новия сезон след завръщането си в елита за сметка на столичния гранд.

ЦСКА загуби четири от първите си пет срещи за първенство при Томислав Стипич и закономерно ръководството взе решение да се раздели с хърватския треньор. Сега пред Томаш стои нелеката задача да вдигне „червените“ на крака след тежкия старт на сезона, а първото предизвикателство е тежко – носителят на Sesame Купа на България Ботев Пд.

Възпитаниците на Душан Керкез взеха три от първите си пет мача в шампионата, като интересното е, че спечелиха и трите си гостувания до момента. В Европа пък се представиха на ниво. „Канарчетата“ отстраниха словенския Марибор в първия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да отпаднат от гръцкия гранд Панатинайкос. Впоследствие Керкез и компания бяха елиминирани от босненския Зрински Мостар в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. В последния кръг за първенство Ботев отстъпи на Спартак именно на Томаш на базата в Коматево и със сигурност ще е амбициран да вгорчи дебюта на новия наставник на ЦСКА, който е и бивш треньор на градския съперник на „жълто-черните“ – Локомотив.

За тази среща Томаш няма да може да разчита на Матиас Фаетон, който е наказан за 1 мач заради „ритане на вратата на съдийската стая“. Също така, Лумбард Делова и Джейсън Локило едва ли ще са готови за срещата.

Керкез пък ще трябва да реди състава без контузените Георги Николов, Антъни Уджа, Андрей Йорданов и Самуел Акере, докато Никола Илиев е наказан. През седмицата пък бе продаден и Мартин Секулич на руския Урал за 150 хиляди евро.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


21:30 часа | ЦСКА – БОТЕВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, седми кръг

Главен съдия: Валентин Железов, град Бургас

Стадион: „Локомотив“, град София


Вероятни състави на двата отбора:

ЦСКА (4-2-3-1): Густаво Бусато - Тибо Вион, Браян Кордоба, Християн Петров, Сейни Санянг - Марселино Кареасо, Петко Панайотов - Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц - Годуин Каялипу

Старши треньор: Александър Томаш

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1)Ханс Кристиан Бернат - Константинос Балоянис, Антоан Конте, Йонас Там, Николай Минков - Антонио Перера, Янис Карабельов - Кристиан Нвачукву, Ивелин Попов, Ехидже Укаки - Вини Трибуле

Старши треньор: Душан Керкез

подкрепя българския спорт