Завършилият на пето място през миналия сезон в шведската Алсвенскан - Хамарби, е отхвърлил оферта на ЦСКА за левия си бек Моханад Джеаз. “SportExpressen” разкрива, че иракчанинът с шведски паспорт е бил следен още от френския Троа и шампиона на Шотландия – Селтик.

Двата тима обаче не са отправили конкретно предложение, за разлика от „червените“. Точната оферта не се разкрива, но по думите на спортния директор на клуба Йеспер Янсон, предложението е било „много далеч от желаното“.

Самият Джеаз заявява в интервю, че знае за отклонената оферта, и въпреки че има една оставаща година от договора си, е готов за ново предизвикателство.

„Хамарби получи оферта за мен, но тя не беше добра нито за клуба, нито за мен. Знам, че са добър отбор (б.р. ЦСКА), но казах, че може да стане и нещо много по-добро. Разговарях директно със спортния директор Йепе за това. Той смяташе, че трябва да имам повече търпение“, заяви левият защитник, който през миналия сезон записа 2 гола и 6 асистенции за тима от шведската столица.