Учредяването на съвместното дружество между ЦСКА и спортното министерство ще се забави заради тежката ситуацията, породена от коронавируса. Очакваше се до края на март, тоест до днес, да излезе оценката на "Българска армия" и Панчарево, които бяха инспектирани от компетентни лица по-рано през този месец. Дори експертизата да бъде обявена в този срок, учредяването на дружеството "Спортни имоти "Българска армия" ще се осъществи на по-късен етап. Първоначално очакванията бяха то да бъде създадено броени дни след обявяването на оценката на имотите.

"Не мога да кажа дали оценката ще се забави, макар че не би трябвало да има пречки", каза адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

"Дори оценката да излезе в срок, подписването и учредяването на съвместното дружество ще се затрудни при настоящата ситуация", допълни още той.

"Положението в ЦСКА е както в цялата държава. Ситуацията затруднява финансово клуба, не се провежда първенство, а от там и приходите са трудни. Определено работата на ЦСКА се затруднява, но няма как да планираме нещо при статуквото и извънредното положение", заяви адвокатът.

Като процедури около стадиона на първо време трябва да излезе оценката, след което да се учреди дружеството. После от ЦСКА ще представят своя проект пред главния архитект на София и от там ще се уточняват подробности около реконструкцията.

От клуба си бяха поставили за цел да завършат дейностите на "Армията" до средата на март 2021 година. Редица фактори извън контрола на ЦСКА обаче почти сигурно ще забавят процедурите. Излизането на оценката на базите се очакваше да стане факт на по-ранен етап, но няколко експерти са отказали да я изготвят и този процес се проточи.

Заради коронавируса пък изобщо не е ясно кога ще бъде възможно да се стартират самите дейности по стадиона. / „Тема Спорт“