От началото на сезона изминаха вече 5 кръга, а след тях ставаме свидетели на нещо невиждано от 33 години в историята на българския футбол. А именно – цели 4 са отборите, които нямат загуба до момента в първенството, съобщава „Мач Телеграф“.

Това са Берое, ЦСКА, Царско село и Арда. Такъв случай е имало за първи път през сезон 1964/65. Тогава без загуба са Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), Левски и Берое.

През 1987/88 в първите пет кръга без поражение са четирите софийски гранда, а моментното класиране ги подрежда по следния начин: Локомотив (София), Славия, ЦСКА и Левски.

Интересното е, че и при двата предишни случая в крайна сметка титлата отива при „сините“. Дори и голмайсторите във въпросните сезони са играчи на Левски. През 1965 г. реализаторският приз е връчен на Георги Аспарухов-Гунди с 27 попадения. А през 1988 г. отличието е за Наско Сираков с 28 гола.

През 1965 г. Левски става шампион с три точки преднина пред Локо (София). През 1988 г. втори остава ЦСКА, на две точки зад тима от „Герена“. Не бива да се забравя, че в онези години за победа се присъждат две точки, а не три, както е в момента.