Дойде денят за уреждане на сметки. Отборите, които през изминалата кампания си оспорваха титлата, днес ще се изправят един срещу друг в първия си пряк дуел за новата кампания. Тази вечер от 20.30 часа Лудогорец посреща ЦСКА в двубой от 5-ия кръг на efbet Лига.

Мачът, който ще се играе в Разград, ще можете да гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие минута по минута в сайта GONG.BG.

При успех на Лудогорец отборът на Стойчо Стоев ще се откъсне на върха с аванс от 3 точки пред Левски и 6 пред “червените”. Евентуален успех на ЦСКА ще означава, че трите фаворита ще имат еднакъв актив след вчерашното поражение на Левски от Берое с 1:3.

И двата тима имаха участия в Лига Европа през седмицата, затова е възможно да има натрупана умора. Зарядът на този мач ще даде нови сили на играчите.

Владислав Стоянов остава в лазарета, но дали наставникът ще разчита на Марселиньо след неговото извинение, ще научим тази вечер. Бразилецът обяви, че е „осъзнал грешката си” в мача с Ференцварош, когато се изсмя иронично след своя смяна. Марселиньо се завърна в групата на разградчани и тренира отново със своите съотборници.

Докато в щаба на Лудогорец настъпи сдобряване, в ЦСКА ситуацията е съвсем различна, що се отнася до капитана Николай Бодуров. Защитникът беше изваден от групата от Люпко Петрович. Наставникът обяви публично, че причина за това е поведението на играча. Рубен Пинто също е сред нежеланите, но има вероятност да се завърне Божидар Чорбаджийски. Големите надежди на „червените” са свързани с Евандро, който има много добра серия от попадения в последните си четири срещи.

Раул Албентоса е един от най-стабилните в тима в момента. Срещу Зоря за втори път добро впечатление остави новият англичанин Вив Соломон-Отадор. Все още обаче той не е получил мач като титуляр.

Лудогорец има предимство в общия баланс между двата отбора в efbet Лига. От 24 мача разградчани са спечелили по вече от половината - 13, а “червените” са постигнали едва един успех. Головата разлика е 31:11 в полза на шампионите.

Любопитен факт е, че Люпко Петрович е гостувал 4 пъти в Разград като наставник на Левски и Литекс и никога не е допускал поражение.

Рефер на двубоя на "Лудогорец Арена" ще е Драгомир Драганов.