Бразилецът Жеферсон ще се завърне в стартовия състав на ЦСКА още за сблъсъка с Лудогорец. Очертава се той да бъде преквалифициран и  да стартира като вътрешен халф, където ще си партнира с Тиаго. 

Невижданото досега дуо в средата на терена се оформя заради наказанията на трима основни играчи – Пинто, Малинов и Антов. Именно те тримата бяха използвани като полузащитници след подновяването на първенството.

Тиаго вече игра като вътрешен халф през тази година, както в контроли, така и в официални срещи. При това положение зад нападателя ще е позициониран Белтраме. 

Антон Узунов
33 снимки

За Жеферсон също няма да е дебют като полузащитник. Той действаше в средата на терена в приятелски срещи през тази зима. Иначе бразилецът е твърда резерва, откакто бе привлечен Брадли Мазику миналото лято. французинът измести Жеферсон от номиналната му зона отляво в защита. И оттогава за бившия национал на Селесао не се намираше място на терена.

За последно Жеферсон бе титуляр при срамната загуба с 1:2 от Царско село на 29 февруари. Тогава бразилецът пак бе преквалифициран – като централен защитник, редом до Антов. В хода на сезона Жеферсон се включваше като резерва, но като ляв външен халф, а не бранител. Южноамериканецьт бе твърд титуляр при Белчев през пролетта на 2018 г., когато играеше в защита.

Под въпрос за срещата с Лудогорец са другите двама бразилци в състава – Енрике и Евандро, тъй като се контузиха във финала за Купата срещу Локо Пловдив. Енрике има проблем в коляното, но по-скоро ще е на разположение утре. Евандро пък има проблем с костица на ръката, но ще му бъде поставена шина и също се очаква да е в групата. Сигурно е, че Кери ще стартира отдясно на атаката, а кой ще започне отляво, предстои да се уточни. Освен Евандро и Енрике, опция е и Джеси.