Халфът на ЦСКА - Станислав Шопов, бе избран за Играч №1 на 23-ия кръг в българското първенство. Той говори на пресконференцията, след като получи наградата за двата гола и асистенцията при победата с 3:0 над Берое.
 
"Надявам се да получавам тази награда по-често. Със сигурност не съм от хората, на които ще им повлияе тази шумотевица. Продължавам да работя по същия начин и със сигурност не се задоволявам с това. Надявам се да продължавам да радвам нашата публика и да нося точки на ЦСКА“, започна Станислав Шопов.
 
Младежкият национал коментира и домакинството срещу Ботев Пловдив през следващата седмица.
 
„Винаги мачовете с Ботев Пловдив са по-различни за мен, защото аз съм прекарал 11 години в този клуб. Там съм израснал, там направих първите си стъпки в професионалния футбол. Сега съм в ЦСКА, в най-големия клуб в България и съм изключително щастлив. Предстоят ни много важни мачове и се надявам да излезем с положителни резултати от тях“, обясни той.
Той не смята, че гостуването на ЦСКА 1948 е по-различно от останалите мачове.
 
„Като футболист и професионалист - за мен всеки един мач е на едно и също ниво. Няма значение срещу кого играем. Гледам да дам 100% от себе си. Не мисля, че аз съм човекът, който да коментира нещата извън футбола. Ние играем за победа и за нашите фенове, които абсолютно винаги са зад нас. Мачовете за нас и за тях са празник в края на седмицата.
 
Най-добре се чувствам зад гърба на нашите нападатели - като номер 10. Където треньорът прецени, аз винаги ще дам 100% от себе си и ще гледам да не го разочаровам. Видя се в мача срещу Берое, че за мен най-удобно е зад нападателите“, призна халфът.
 
Младата надежда на българския футбол говори и за трудните си моменти на "Армията". 
 
„Имах един труден период, в който не играех, но и за момент не се отказах. Продължих да тренирам и доста дълго време чаках този шанс. Радвам се, че така се получи за мен. Надявам се да продължавам по същия начин и да нося победи на нашия отбор.
 
За мен нищо не е на живот и смърт. Преди този мач получавах минути за изява и правих всичко възможно да покажа, че мога да започна и като титуляр. Радвам се, че дойде този момент. Винаги съм бил фокусиран изцяло върху ЦСКА, щастлив съм да бъда тук. Ако е трябвало нещо да стане, е щяло да се случи. Честно казано повечето неща ги разбирах от медиите.
 
Имаше интерес от много други отбори от България, а и не само. Още като разбрах за интереса от ЦСКА, отклоних другите неща настрани, защото когато ЦСКА те поиска, нямаш избор, освен да отидеш там и винаги ще бъда благодарен на клуба, собствениците, ръководството, че ми подадоха ръка в такъв момент и се надявам да не ги разочаровам, каза още Шопов.
 
Младокът призна, че не помни последния път, в който ЦСКА триумфира в първенството през 2008 г.
 
„Нямам много голям спомен от последната шампионска титла на ЦСКА. Време е да се прекъсне дългата серия, всички цесекари са зажаднели за този момент. Миналата година бяхме на една точка, надявам се тази година да я вземем. Имаме също и Купа, не сме фокусирани само и единствено върху титлата, като времето ще покаже какво ще се случи след края на сезона.
 
В ЦСКА има доста лидери и във всеки определен мач, всеки се показва като такъв. Виждате, един мач Тибо Вион вкарва два гола, след това аз, след това друг. В най-важните моменти всеки ще покаже своята силна страна, така вярвам аз.
 
В нашия отбор колективът е на много добро ниво. Не е нужно да сме приятели, но когато излезем на терена знаем какво искаме - ЦСКА да победи“, завърши Станислав Шопов.