Старши треньорът на ЦСКА - Томислав Стипич, беше официално обявен от клуба на организирана пресконференция. На нея той подчерта причините защо е предпочел да поеме клуба от Борисовата градина и също така призова за търпение, след което резултатите ще дойдат.

„Добре дошли на пресконференцията. Щастлив съм, че съм тук. Вече уча български като уважение към вашата страна и този велик клуб. Поздрави на всички, които обичат ЦСКА“, започна Стипич на български език.

„Все пак съм хърватин и е по-лесно да говоря на този език в детайли. Благодаря на ЦСКА, че показаха доверие към мен. Знам къде идвам в отбор с големи цели. Това, което е основната задача, е да имаме стабилност. Вътрешна, както и за хората отвън. Няма да е лесно, но съм наясно от това, което се очаква от мен. Радвам се, че дойдохте толкова хора днес и се надявам да протекат добре нещата“, продължи Стипич.

Снимки: Startphoto.bg
46 снимки

„Запознат съм с тази презентация, която видяхме. Много сме разговаряли. Дошъл съм в ЦСКА в клуб, който има армия от фенове и те винаги са зад него. Усетих, че това е моето място и е вече част от кръвоносната ми система“, сподели метафорично Стипич.

„Резултатите във футбола са всичко, останалото е романтика. Бих помолил да ни дадете спокойствие и търпение, защото като се взимат важни решения, а най-добрите такива се взимат, когато се обмислят. Не когато човек е поставен под натиск. Ще видите, че резултатите ще дойдат.

„Чувствам се добре. Усещам, че попаднах на правилното място. Такъв клуб като ЦСКА не се нуждае от треньор без знания и визия за бъдещето. Целта е след една година да сме напред в играта. Тя трябва да се подобри. Вярвам, че разполагам с добри играчи в съблекалнята. Ще има нова атмосфера, обстановка и енергия. Надявам се договорът ми да не остане само 1+1 година,а да е един от многото. Работя с идеята да съм в ЦСКА до живот. Важно е да върнем успехите на този славен отбор, за което ми е гласувано доверие“, продължи Стипич.

„Играл съм в юношеския футбол в Германия и го приех много тежко. После съдбата ми направи подарък, че не играх професионално, тъй акто имах време да инвестирам в своето образование и да бъда добър. Като не си бил професионален футболист, за теб са по-големи предизвикателствата и хората трудно се доверяват. Целта ми е да запалим искрата към феновете, а това става само с много работа“, продължи той.

„Преди мач слушам по-спокойна музика, да се вглъбя в себе си. След срещата се съобразявам с това, което слушат играчите, може и нещо по-младежко. По отношение на музиката съм адаптивен. По футбола – не съм. Преследваме да не се съобразяваме с опонентите, а те с нас. Не да ги преследваме, е те нас.