Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев говори на прескоференция на клуба за евентуалните договори на сегашни футболисти на "червените", както и за потенциалното наказание на отбора, предвид ексцесиите в плейофния сблъсък за участие в Лигата на конференциите с ЦСКА 1948.

Снимки: Startphoto.bg
46 снимки

"Трансферният период тепърва започва. Има футболисти, с които може би ще преценим да се разделим. Важно е и мнението на Стипич. На никого не му се разделя с добрите условия, които има. Това не означава, че няма да има отбор, който да предложи добра трансферна сума. Тук е ролята и на спортно-техническото ръководство. Тези играчи, които имат нужда от вяра от треньора, може да ги съживят. В ЦСКА има играчи, които каквато и енергия да им предадеш, не могат да се съживят. Не искам да казвам точни имена", заяви той.

"Дисциплинарната комисия събираше доказателства до петък следобят. Благодаря и на Иван Велчев, който ни съдейства. Комуникацията между ЦСКА и привържениците трябва да бъде много добра. Това, което се случи, заедно ще излезем от тази история. Изпратили сме становище как се процедира при сходни случаи. ДК няма информация още кога ще се събере. Тяхно право е да решат дали да присъстваме, или не. Ще има сигурно и апелативна комисия, на която ще можем да обжалваме. Ясно е, че ще има наказание, но да бъде адекватно и със смекчаващи условия", допълни Орманджиев.

"Треньорът трябва да уважава ЦСКА, да има енергия, аз съм спокоен, защото нашият нов наставник е именно такъв. Коментираме ежедневно нещата, които се случват в клуба. Спортно-техническите директори са оставени на нас. Трябва да се приеме, че взимаме големи решения. Структурата беше достатъчно ясна, за бюджета искам да бъдете спокойни - той не е за една година, а е дългосрочен. Ще го покажем с действията си на терена и извън него. Не ме беше страх, както видяхте, щом слязох долу. Няма как да си от ЦСКА и да нямаш емоции, и да не съприживяваш нещата", завърши изпълнителният директор на ЦСКА.