Стойчо Младенов върна умението на ЦСКА да бъде непримирим до края, което беше избледняло при последните треньори на „червените“. През този сезон „армейците“ възкръснаха и в трите срещи за първенство, в които изоставаха в резултата. Всъщност първият обрат дойде в последния мач на Любо Пенев, когато вече самият той, а и целият отбор знаеха, че уволнението му е подписано. ЦСКА стигна до 4:2 с ЦСКА 1948, въпреки че изоставаше с 1:2 до 71-ата минута след два гола на Чочев. „Чевените“ обаче приключиха съперника с голове на Юга, Матей и Кайседо.
 
Бабунски изведе Ботев Враца напред срещу „червените“ още в 7-ата минута, но благодарение на две попадения на Йомов и по едно на Баи и Мазику, ЦСКА обърна мача до 4:2. Последният случай без съмнение е най-запомнящ се, защото беше срещу Левски. Миланов откри за „сините“, но Кери и Кайседо донесоха осма поредна победа на Стойчо в дербито за първенство. 
 
През миналия сезон ЦСКА изоставаше в цели 10 двубоя от шампионата, но нито веднъж не успя да стигне до трите точки. В шест случая „червените“ все пак направиха реми, а четири пъти изгубиха. Последният обрат е от сезон 2019/20, когато на 9 юли ЦСКА удари Локо Пловдив с 2:1, въпреки че изоставаше с 0:1 след попадение на Салинас. Тиаго Родригес обаче изравни от дузпа в 81-ата минута, а Али Соу вкара в 95-ата минута. 
 
В настоящето първенство на второ място по точки след обрати е Славия. И докато ЦСКА има 9 точки от 9 възможни, то „белите“ са с осем. Тимът на Загорчич е изоставал цели шест пъти в 10-те си двубоя от началото на сезона, като два пъти стигна до победата, два пъти до реми и два пъти загуби. Иначе като процент на ефективност на второ място е Лудогорец. Шампионите в три случая бяха догонващи, като два пъти извоюваха пълен обрат, а веднъж паднаха. 
 
Интересно е, че Левски е изоставал в цели 7 от двубоите си и само веднъж е успял да обърне мача, а в останалите шест случая губи. 
 
Три отбора пък нямат нито една точка след обрат – Ботев Пловдив, Черно море и Царско село. Първите два тима обаче са били догонващи съответно в един и два мача, докато "царете" в цели шест.
 
Още новини - четете в днешния брой на "Мач Телеграф"