Крайно време е да спрем да се вторачваме в предложението на няколко клуба, които заради някакъв интерес искат промяна на успешния формат на efbet Лига. Едни да се спасят от изпадане, други - за да влязат. Дайте да си съсипем футбола, за да угодим на няколко клуба. 

Естествено, че до промяна в шампионата е много малко вероятно да се стигне, тъй като в този му вариант с плейофите е успешен. В БФС въобще не би трябвало да си помислят да го правят, тъй като по този начин ще се стигне отново до напълно ненужни мачове, които пораждат доста съмнения.

Има и нещо по-лошо. Ако това се случи, България може да получи сериозна санкция от УЕФА. Не е изключено и българските клубове да бъдат лишени от участие в Европа. Това е и една от причините водещите ни клубове да са твърдо против промяната. И естествено, създаването на предпоставки за уредени мачове при формат с 16 отбора. Да не говорим пък, че при такъв вариант интересът ще падне поголовно. 

Правилата сочат, че шампионатът не може да бъде променян в разгара на сезона. А пък и след това не бива това да се случва.