Защитникът на ЦСКА - Тибо Вион, бе избран за Футболист №1 на 21-вия кръг в efbet Лига, след като вкара две страхотни попадения при победата с 3:0 срещу Ботев Враца.

„Искам да благодаря на всички които са гласували за мен и отново да изразя мото задоволство от играта, която показахме. Започнахме сезона много успешно“, започна Вион.

„Два гола като дефанзивен играч да може да се каже, че бях изненадан. Особено от втория от такава голяма дистанция. Аз имам увереност да стрелям от такива разстояния, но беше красив гол и може да се каже, че бях изненадан от себе си.“

„Това е тактическа постройка, аз като флангови дефанзивен играч трябва да чакам избита топка, да пресека контраатака или ако ми се отдаде възможност да шутирам както стана срещу Ботев Враца.“

Снимки: Startphoto.bg
8 снимки

„Ботев Враца си имаха свооите положения, за наше щастие не успяха да ги реализират. Мисля, че след това се коригирахме и не им дадохме шансове през втората част“, каза още той.

„С Нестор Ел Маестро работим много повече тактически. През подготовката наблегнахме на тактика и физическа подготовка. Мисля, че се справихме доста добре.“

„Щом на този етап ние с Черно море сме в челото смятам, че този мач е от изключително значение за развитието на шампионата.“

„Това, което най-много отличава нас от Черно море и Лудогорец са нашите фенове, защото навсякъде се чувстваме като у дома си с тяхната подкрепа. Що се отнася до Черно море те правят добър сезон, но ние сме всяка година в битката за титлата. Ние сме по-добри като отбор от Лудогорец и сега е моментът да го покажем в оставащите мачове“, категоричен бе Вион.

„В ЦСКА съм играл на различни позиции – десен бек, десен халф, дефанзивен халф, ляв бек, само вратар не съм бил. Никога не съм имал претенции на какъв пост ще играя, важно е да съм на терена и да помагам на отбора“, каза още той.

„Мачът с Черно море в събота е от голямо значение, имаме равни точки и те са ни пряк конкурент. Но шампионатът не свършва с двата мача срещу Черно море и Лудогорец. Остават много други срещи, които трябва да спечелим“, добави французинът.