Изразителната победа на ЦСКА над Ботев Пд с 4:0 може да даде нужния за тима импулс в борбата на „червените“ за титлата. Това заяви пред „Мач Телеграф“ бившият капитан на отбора от Борисовата градина Тодор Янчев.

„Гледах мача на живо, а ЦСКА победи напълно закономерно. Чак бях учуден от претенциите на част от играчите на Ботев Пд към съдията. ЦСКА си вкара положенията за разлика от предишни двубои. Иска ми се тази победа да даде добър импулс в играта на отбора занапред”, коментира Тодор Янчев.

- Смятате ли, че паузата за националните отбори може да спре устрема на отбора?

- Винаги след пауза, не само при българските отбори, а и при най-големите в Европа, след един лагер-сбор има леко разконцентриране в играта. Това го виждаме и при мега отборите в Европа. Както може да има негативен ефект, така може и да си направят следващия мач по-лесен. Зависи от подхода на играчите, а паузата не е оправдание.

- Ако погледнем показателите на ЦСКА, тимът играе много добре в защита, но в нападение изостава с над 20 гола от Лудогорец, въпреки силната селекция през лятото. На какво го отдавате?

- Това до голяма степен е свързано със стила на игра, а него го избира треньорът. Стилът на Ел Маестро е такъв – играе по-директен, вертикален футбол. Треньорът най-добре трябва да знае защо се стига до подобна ситуация. Отборът създава много положения, но реализацията им куца. Играчите играят така, както треньорът иска. Най-вероятно там е и причината.