Наставникът на ЦСКА – Александър Томаш, не скри разочарованието си от поражението от Левски в голямото дерби на efbet Лига. „Червените” отстъпиха с 0:1 пред близо 30 000 зрители на националния стадион „Васил Левски”.

„Неприятна загуба, особено за нашите привърженици, на които искам да се извиня. Ние бяхме отборът, който влезе по-добре в мача. В такива мачове обаче трябва да реализираш шансовете, които създаваш. Психологически неминуемо ще повлияе на момчетата. През второто полувреме отстъпихме физически и дадохме инициативата на Левски. Всичко, което създаде Левски, го създаде от наши грешки. Не успяхме да задържим топката и да убием ритъма. Имахме положения, които можехме да доведем нещата поне до частичен успех”, коментира Томаш след мача.

„Ако е напрежението, ние сме длъжни да се справим с него. Има други причини, които съм ги казал на футболистите. Една е, че отпаднахме физически. Това са наслагани неща. Ние обаче трябва да се справим. Това е пътят, ЦСКА трябва да изглежда както през  първото полувреме, но много по-добре. Явно стигаме дъното и оттук нататък пътят е само нагоре”, каза още Александър Томаш.

„Не искам, не трябва, не съм човек, който се оправдава. Аз нося отговорност. Това, което виждам има и положителни неща. Това е начинът да изградиш един отбор.

Създаваме ситуации. Днес бяха доста чисти. Имахме пространства. През второто полувреме излизахме от пресата, стигнахме до шансове, но не ги вкарахме. Не мога да коментирам дали имаше дузпа или съдията. Имаше много ситуации, които са 50:50. В този мач еуфорията е много по-голяма.

Това, че дадох капитанската лента на Лиъм Купър показва, че е той е един професионалист, който направи всичко възможно, за да се възстанови и го показа на терена.

Аз бях доста спокоен. Единственото притеснение ми беше да не се подведем по Левски, но това се случи заради физическата умора”, допълни наставникът на ЦСКА. 

подкрепя българския спорт