Много чудно защо въобще вървят безсмислени спорове относно формата на efbet Лига. Лeтят някакви запитвания към клубовете. Сегашният формат с плейофите е едно от малкото хубави неща, които футболните ръководители са направили през последните години. Именно поради тази причина не би трябвало да има никакво съмнение, че настоящият формат не трябва да се пипа. 

Добрата новина е, че ръководителите на водещите клубове в България проявяват здрав разум и са категорични в позицията си, че първенството с плейофите трябва задължително да се запази. 

Какво предпочитаме? Сегашният формат, който е направен така, че почти всички отбори се борят за нещо и мачовете са доста оспорвани. До последно не се знаят участниците в Европа и изпадащите. 

Или 16 тима и до голяма степен безинтересни мачове, тъй като квотите рано-рано се разпределят. Отбори, които си осигуряват оставането, и 5-6-7 кръга преди края на шампионата не играят за нищо и се чудят каква щуротия да направят. И клубове, които се отказват по средата на сезона. Не, благодаря! 

Естествено, че сегашният формат с плейофите е в пъти по-добрият вариант. Какво по-хубаво от това да гледаме интересни и оспорвани битки между най-добрите шест отбора в България?

Да ставаме свидетели на борещите се до последно със зъби и нокти тимове за спасение. Неслучайно, в момента рейтингът на efbet Лига е доста висок, тъй като интригата е до последно. Дори и седмият може да се пребори за Европа.  

Да не сме луди да променим формата на шампионата. Едно нещо хубаво направихме и трябва да го запазим...

Благодарение на интересния и оспорван шампионат, който ражда по-голямо качество, тази година България бе представлявана от два отбори в групите на Лига Европа. И не на последно място се появяват повече спонсори.