Любопитен материал се появи в официалния сайт на УЕФА. Той е по повод сериозната преднина на Ливърпул в Англия и смятаната от мнозина решена борба за титлата във Висшата лига.

„Червените” на Юрген Клоп се намират на върха във временното подреждане с преднина от цели 13 точки пред втория Лестър. Ливърпул е и с мач по-малко от преките си конкуренти.

От УЕФА обаче предупредиха, че историята познава доста сериозни провали на тимове, които са се смятали за сигурни шампиони, но в крайна сметка са претърпявали знаменити провали. Като един от тези тимове е посочен и българският ЦСКА и по-конкретно представянето му през сезон 2014/2015, когато „армейците” пропиляват сериозна преднина и губят титлата за сметка на Лудогорец. В крайното класиране ЦСКА завършва едва пети.

„Въпреки че е на върха в класирането по Коледа, ЦСКА губи голмайстора си Серджиу Буш, който преминава в английския Шефийлд Уензди по време на зимната пауза. Това води до катастрофалните десет мача без отбелязан гол и сриването на тима до петото място в крайното класиране”, пише сайтът на УЕФА.

„Не можеш да спечелиш, ако не бележиш”, споделя тогава Любослав Пенев – третият треньор на тима през пролетта след Стойчо Младенов и Галин Иванов. Нещата стават още по-зле, когато след края на сезона отборът е изхвърлен в третото ниво на футбола в България заради финансови проблеми”, припомнят още от УЕФА.

В списъка с огромните провали в европейския футбол попадат още отбори като Аякс, Реал Мадрид, Интер, Нюкасъл, Реймс и други.