В ЦСКА са загрижени относно двама от ключовите си играчи преди решаващите мачове в първенството и Купата на страната. Става дума за Тибо Вион и Амос Юга, които са под заплаха от наказание за два мача, тъй като вече имат по 8 жълти картона от началото на сезона.

С оглед на предстоящите срещи, включително гостуването на Локомотив София, домакинството на Локомотив Пловдив и дербито с Левски, това представлява сериозен проблем. Възможността двамата да пропуснат важните срещи поради наказание повишава напрежението, особено когато няма адекватни заместници в състава.

start-photo.bg
81 снимки

Треньорът Нестор Ел Маестро може да се наложи да им даде „почивка“ в някои от следвщите два мача, за да си гарантира, че може да ги използва срещу Левски. Ситуацията се усложнява от наличието на контузени играчи, което ограничава опциите за заместници на ключови позиции в отбраната.

В отсъствието на Иван Турицов и Мартин Стойчев отдясно на защитата ще започне Емануел Шакич. Той обаче е и първата алтернатива на Вион отляво. При санкция на французина и невъзможност на българските национали да играят срещу Левски като бек ще трябва да играе Сейни Санянг или Християн Петров да бъде преквалифициран. Тобиас Хайнц е с най-малки шансове да се възстанови за двубоя следващия уикенд, а в ЦСКА се надяват, че в първите дни на новата седмица капитанът Юрген Матей ще поднови занимания.