Наставникът на БОтев Пловдив – Азрудин Валентич, очаквано остана доволен от факта, че тимът му си осигури бараж за класиране в Европа, след като направи 0:0 с ЦСКА на стадион „Българска армия”. Точката е достатъчна за „канарчетата”, които ще се изправят срещу седмия в крайното класиране – ЦСКА 1948 или Берое.

„Можеше да играем без нерви и напрежение. При ЦСКА ситуацията е странна, малко деликатна. Това се отрази дори върху моя отбор. Най-вече се видя в първите 5-6 минути, когато можехме дори да загубим мача. След това започнахме да играем, така както искахме. Всички мисля сега дали ще се класираме за Европа.. Аз искам отборът ми да се развива, да се качи на следващото ниво. Ако искаме да играем в Европа, трябва да се представяме по-добре”, сподели Валентич.

„Дойдохме тук, за да спечелим точки. В крайна сметка равенството ни е достатъчно. На фона на цялото ни представяне през сезона, мисля, че класирането ни е заслужено. Имаме много играчи, които висят с картони. Трябваше да взема правилни решения, за да запазя тези играчи за плейофа”, каза още той.

„Не знам кой ще бъде наш съперник. Това не зависи от нас. ЦСКА 194 и Берое са добри отбори. Ние ще бъде домакини, а ние сме доста силен отбор у дома. Надявам се, че през следващия сезон ще бъдем по-добри”, допълни наставникът на Ботев.