Спортният министър Радостин Василев застана пред медиите след разговорите между представители на ММС и ЦСКА, главния архитект на София и представител на "Сердика спортни имоти". Той изрази задоволство от планираната четиристранна среща, но не скри, че е притеснен за бъдещето на българския спорт. Според него за последните 15 дни е свършена повече работа, отколкото за 10 години назад. Василев беше категоричен, че не е министър на ЦСКА, но иска да удовлетвори последното желание на Гриша Ганчев. 
 
"Трябваше да видим какво е пречило толкова дълго да се разреши този проблем с базите на ЦСКА.  В Министерството на младежта и спорта няма да прави компромиси с никого и с нищо и в тази връзка поех ангажимент да кажа какво се случва с "Армията" и "Панчарево". Държавата трябва да бъде защитена и  да няма имоти, които да се рушат.
 
Аз направих и правя всичко необходимо да помагам на българския спорт, а не определи хора и клубове. ЦСКА бяха най-настоятелни и затова започнах с тях. 
 
Като министър заемам само принципни позиции, но се налага да бъда министър на футбола в последните 20 дни. Преди мен нещата са се решавали по друг начин, но вече няма да е така.
 
Изисквам да знам какво се случва с казуса. От ЦСКА изразиха своите опасения, че досега се е пречило на клуба. Главният архитект обясни на ръководството какво трябва да се свърши.
 
Досега никога не е правен план какви стъпки да се предприемат, за да не се тупка топката. Сега е ясно - може да се строи на терена. Аз спазвам закона. Запознал съм премиера с казуса - наеми, проекти, задължения, инвестиции. За 15 дни направихме повече, отколкото за 10 години.
 
За мен няма значение кой ще е представител на ЦСКА. Доколкото разбрах Гриша Ганчев е бил болен миналия път. Той ни сподели доста интересни неща за миналото, но не искам да се спирам на тях. Той каза, че това е последното нещо, което иска да направи и аз, като министър, искам да го удовлетворя.
 
Не съм министър на ЦСКА, нямам никакви пристрастия. Когато собственикът има волята да изгражда, ние ще му помогнем. И бъдете сигурни, че държавата няма да инвестира в изграждането на стадион на ЦСКА. Скоро имам среща с Берое и пловдивските отбори", заяви Радостин Василев.