Универсалният футболист на ЦСКА Тибо Вион разказа в родината си за първите си месеци в България и разкри как се е стигнало до преминаването му на „Българска Армия“.

Vladimir Stoyanov / LAP.bg
58 снимки

„Обадиха ми се една вечер и ми казаха, че ЦСКА се интересува от мен. Попитаха ме дали и аз съм готов да премина в този клуб. Отговорих с „да“, защото никога не трябва да затваряте вратата на нито един отбор. Казаха ми, че на следващия ден трябва да съм в София, затова събрах си набързо нещата и отидох там. Посетих базата и се разбрахме да подпишем договор. Преди това изобщо нямаше оферти към мен“, заяви Вион пред lanouvellerepublique.fr.

„Що се отнася до инфраструктурата – клубът няма на какво да завижда на нито един отбор от Лига 2. Засега семейството ми остава в Метц, но следващата година определено ще дойдат при мен“, каза французинът.

„В клуба има много чужденци – португалци, бразилци, нидерландци и французи. Говорим си на английски. Треньорът ни е българин. Когато говори пред отбора, един от неговите помощници превежда на английски, а друг на испански. Комуникацията е добра“, добави още той.

„Пристигнах в ЦСКА, когато отборът вече участваше в плейофните кръгове на Лига Европа. Но все още беше рано за мен да се включа в мачовете, защото не бях играл от март заради спирането на първенствата във Франция. Отне ми много време, за да намеря ритъма си“, казва с усмивка Вион.

Французинът е бил много близо до подпис с английския Хъл Сити, но в последния момент трансферът е пропаднал.

„На базата на това, което сме бяхме договорили, нищо не беше същото, когато отида в Англия. Беше малко странно и в крайна сметка стана най-лошото. След това трансферният прозорец затвори във Франция и останах без отбор“, заяви Вион.