Двама играчи на ЦСКА ще се подложат на операции тази седмица. След като вече стана ясно, че Жанио Бикел ще легне под ножа днес във Валенсия, "Тема Спорт" пише, че интервенция ще претърпи и Енрике Рафаел. Бразилското крило е със сериозен проблем в коляното, който в крайна сметка е наложил операция. Тя ще бъде извършена през тази седмица.

Според първоначалните прогнози Енрике ще отсъства още два месеца, което на практика означава, че есенният дял за него приключи, още преди да е започнал. Бразилецът е в лазарета от началото на юли, когато се контузи по време на лагер в Австрия.

В последния месец той премина терапии, процедури и прегледи в България, Бразилия и Сърбия. Те обаче не са дали необходимия резултат и интервенцията се е оказала неизбежна. Така за втора поредна есен южноамериканецът не е на разположение на отбора.

Преди година той счупи ключица и пак беше опериран, а после не влизаше в групата заради паспорта си извън ЕС. Сега крилото не е записал нито един официален мач през сезона, а завръщането му на терена ще се отложи за 2020 година.

Халфът Бикел пък вече е във Валенсия, където днес ще се подложи на операция на рамото. От клуба обявиха, че той ще отсъства месец и половина и ще се завърне в края на ноември. Надеждите са Бикел да е на линия за двубоя с Лудогорец на 1 или 2 декември.

Полузащитникът ще пропусне поне шест мача, като пет от тях са гостуванията на Локомотив Пловдив, Етър, Арда за Купата, Черно море и Ботев Враца. Няма да вземе участие и в срещата със Славия на "Българска армия".