„Червена“ футболна България не спира подкрепата си към Иван Турицов след изпуснатата дузпа при домакинството на ЦСКА 1948.

Десният краен защитник, който получи капитанската лента след смяната на Юрген Матей, пропусна за първи път наказателен удар в официален мач в своята кариера.

Турицов прати топката край десния стълб на пазената от Генадий Ганев врата, което не позволи на „червените“ да победят за трети път през сезона съперника си от Бистрица. По този начин ЦСКА сдаде върха в първенството, където се настани Лудогорец, победил с 3:2 Левски в Разград.

В социалните мрежи изплуваха стотици, дори хиляди коментари в подкрепа на Турицов.

startphoto.bg
16 снимки

Привържениците на "червените" окуражиха десния бек и припомниха, че някои от най-легендарните футболисти от близкото минало като Джон Тери, Роберто Баджо, Андрий Шевченко, Ариен Робен и Рууд ван Нистелрой са изпускали дузпи в решителни моменти, подобни на този за ЦСКА и Турицов срещу ЦСКА 1948.

Ето част от посланията в социалните мрежи:

„Горе главата! Всеки греши! Само ЦСКА!!!“,

„Горе главата, всеки може да пропусне дузпа. Дайте 100% от себе си другия мач, ако е писано, ще стане“,

"Достоен ,взе топката и изпълни това, което се искаше от теб. Уви, не се получи, не се е получавало и на най-великите. Но ти си Армеец от дете и го направи, знам, боли и те боли повече, но си Армеец.Ти си ЦСКА и не се упреквай, Иван Турицов“,

„Само ЦСКА! Ванка, ще станем шампиони. Вярвай докрай!“,

„Пълна подкрепа, момче! На всеки се случва да изпусне дузпа. Следващия мач ще имаш сълзи от щастие като шампион.“