Защитникът на ЦСКА Петър Занев сподели недоволството си от съдийството по време на нулевото реми в голямото софийско дерби между Левски и ЦСКА. Опитният централен защитник не беше никак удовлетворен от накъсания ритъм на срещата, като намекна, че някои от водещите фигури на отбора в нападение не поемат достатъчно отговорност към този момент. Той също така се извини за грубото си поведение след последния съдийски сигнал, насочено към Георги Кабаков. 

54 снимки

„Дербито се получи като заряд, единоборства и желание, но като игра има какво да се желае. Когато играят грандовете в българския футбол нивото трябва да е далеч по-високо. Всяко единоборство обаче беше свирено като фаул“, започна опитният защитник.

„Не бях прав в ситуацията след жълтия картон. Извинявам се, изпуснах си нервите. Понякога човек прави глупости“.

„Ритъмът беше разкъсан и по този начин не се получава мач. Аз не говоря против Кабаков. Надявах се обаче да се получи мъжки двубой с ритъм, а не да се свири всяко докосване и падане“.

„Мисля, че сме по-добрият отбор. Не успяваме обаче да си вкараме положения. Ще продължаваме да работим и дано влязат ситуациите. Създадохме доста положения, но завършващите елементи ни липсват, липсва ни и класа.

„Антов има голямо бъдеще, много интелигентен играч. Не се главозамайва, а работи много на тренировки и иска да се развива. Не съм аз този, който ще определи позицията му на терена, но според мен поливалентността му ще му помогне занапред. Той има място в националния отбор“.

„Явно трябва в предни позиции някои хора да покажат лидерски качества. Али Соу е добър нападател, може би просто му липсва шанс пред гола. Дано започне да вкарва“.

„След загубените точки срещу слабите отбори сега трябва да наваксваме в дербитата. За съжаление пореден хикс", завърши Занев.