Новата звезда в полузащитата на ЦСКА – Стефано Белтраме, говори пред торински медии за престоя си при „червените” досега. Италианският офанзивен халф акцентира за мерките от коронавируса, наложени в България, както и за усещането му да играе в отбора от столицата.

„В България ситуацията с вируса не е толкова сериозна. Единствено в петък затвориха магазините, като работят само хранителните такива и аптеките. В същия ден от футболната федерация официално обявиха, че прекратяват първенството за един месец – до 13-и април. Решението го разбрахме след тренировката. Сега имаме четири почивни дни и във вторник отново ще тренираме нормално. Нормално е да се тревожа за моето семейство и хората, които обичам и са в Италия. Със сигурност не прекарват добри моменти”, започна Белтраме.

„Напълно съгласен съм с идеята всички първенства да бъдат спрени. Най-важното е здравето. Ще видим по-късно как ще се оправим с календара. Просто няма други варианти”.

Стефано Белтраме

източник: lap.bg

Стефано Белтраме и коментира евентуалните решения в италиански футбол титлата и изпадащите да бъдат решавани на база актуалното класиране. „Моето мнение е, че трябва да се изиграят останалите мачове възможно най-скоро. Няма да бъде честно да се предаде титлата на актуалното класиране, защото много отбори имат амбиции, които са свързвани с края на сезона. В България, например, има плейофи за изиграване за титлата, които са нещо като минишампионат. Освен шампионът, при тях се определят и местата за европейските турнири. Ако говорим за старта на сезона, ситуацията при мен определено не беше добра. Имах контузии, които ми пречеха и бях аут за три месеца. Започнах да тренирам с голямо желание с тима до 23 години на Ювентус. Представях се добре и вкарах доста голове, но нова контузия ме остави извън игра. Сега съм щастлив, тъй като проблемите със сърцето не ме тревожат, така че нека да играем играта!”, с усмивка допълни италианецът.

Стефано Белтраме

източник: lap.bg

„През зимата уведомих Ювентус, че искам да сменя ситуацията. Усещах се много добре при „бианконерите”, но исках да играя по-често. На 27 години и след два отлични сезона в Нидерландия трябваше да променя нещо. После дойде обаждането от директора в ЦСКА – Джарета, който ме познава от периода ми в Новара. Когато ми се обади той, нямах никакви съмнения за това място. Имаше интерес и от португалския Маритино и полския Гданск, но нямаше как да откажа на българския тим, който е най-успешният в страната. Към този момент аклиматизацията ми върви по план. Успях да стартирам с головете и асистенциите и играя често. Всички ми помагат много в клуба. Феновете са „луди” в добрия смисъл на думата и много топло приемат новите играчи. Красиво е да играеш за този отбор и тези привърженици”, допълни още той.

Хвалят халф на ЦСКА в Италия

Италианецът коментира и успеха на Юве срещу Интер и дали трите точки ще спомогнат на бившия му клуб да спечелят сетно Скудето. „Не знам дали това ще е повратната точка през сезона, но определено засилва шансовете на Ювентус. Когато победиш Интер, получаваш голям стимул, а Юве го направи за втори път през сезона”.

За плановете и бъдещето му: „ЦСКА бе много фокусиран да ме вземе и сега мисля, че е добре да помогна на отбора да побеждава. Доминацията в България е изцяло на страната на Лудогорец, но се надяваме в близко бъдеще да създадем конкурентен тим – това е моята цел. Работя здраво всеки ден с чудесни играчи и ще видим какво ще стане след време”, завърши Белтраме.