Нигерийският национал в ЦСКА Вив Соломон-Отабор заяви, че му е нужно още време за адаптация в България. Той призна това пред сайта Eagles Tracker.

„Това е различно преживяване. Играеш в друга държава, с различен език и трябва да се адаптираш към друг стил на игра – нещото, към което не съм свикнал. Просто ми трябва още време“, заяви Отабор.

Забавянето на трансфера му от Бирмингам в ЦСКА е причината той все още да се бори за мястото си при „червените“.

„Дойдох късно, защото не бях сигурен какво да направя. Да остана в Бирмингам или да отида някъде другаде. Очевидно не бях подходящ за тима и се присъединих към ЦСКА. В момента възвърнах формата си и залагам на фитнеса. По този начин с течение на времето ще мога да играя все повече и повече минути за тима си“, добави Отабор.

Крилото подписа с ЦСКА в началото на юли и реализира първото си попадение за “армейците” на 30 октомври при победата с 4:0 срещу Етър във Велико Търново. Бившият играч на Бирмингам може да се похвали и с две асистенции, а напоследък все по-често започва сред титулярите под ръководството на новия треньор на ЦСКА Милош Крушчич.

23-годишният футболист започва кариерата си в Бирмингам, след което е отдаван под наем на Оксфорд, Болтън, Блекпул и Портсмут. Въпреки че започна предсезонната си подготовка с тима от „Сейнт Андрюс“, Отабор не пожела да продължи договора си и премина в ЦСКА.

Крилото не получи повиквателна за националния тим на „Супер орлите“ за последните две квалификации за Купата на Африканските нации срещу Бенин и Лесото.