Капитанът на ЦСКА Петър Занев присъства на представянето на автобиографията на Димитър Пенев. Защитникът сподели какво е състоянието му и коментира предстоящите срещи на националния тим.

Антон Узунов
26 снимки

„Добре съм. За моя радост всичко мина и вече мога да започна да тренирам на пълни обороти. От една седмица се завърнах към заниманията и се надявам след паузата за националните да съм на 100% готов“, заяви Занев.

„За мен е истинско удоволствие и чест да присъствам на представянето на книгата на Димитър Пенев. Той е един пример за нас по-младите. Човек с главно „Ч“. Има какво да научат хората от книгата му. След като я прочетат и да се сблъскат с неговите мисли и съвети

„Очаквам да имаме този път повече късмет и да се поздравим с успеха. Знаем, че мачът с Унгария е много важен и не се съмнявам в успеха. Треньорът трябва да каже какво трябва да направят момчетата. Аз мога само да пожелая успех на момчетата и не се съмнявам в крайния успех, защото се създаде добър колектив и атмосфера. По мое скромно мнение отборът изигра два много силни мача. Тимът стоеше добре тактически и трябва да си вярват, за да се поздравим с победата. В съвременния футбол се получават изненадващи резултати. Човек не може да каже какво ще стане в предстоящия мач. Докато не разберем, че трябва тактическа дисциплина и себераздаване на терена, няма да се получават нещата“, каза капитанът на ЦСКА.

„ЦСКА успя с хубава игра да стигне до групите на Лига Европа. Отборът игра в много добра тактическа дисциплина. Тимът се представи много успешно в тези четири мача и дано в групите продължим по този начин. Ако има тактическа дисциплина – резултатите ще дойдат. Али Соу е добър футболист и всеки един такъв играч е нужен на ЦСКА. Така се получи, че той остава в отбора и съм сигурен, че ще помогне много на тима. Не мога да коментирам трансфера на Кирил Десподов. Не съм аз човекът, който да го направи. Всеки си има глава на раменете и преценява къде да отиде. Тайно се надявах да срещнем ЦСКА Москва в групите на Лига Европа, защото в момента не са в добро състояние и можеше да се поздравим с два успеха“, добави още той.