Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета посети престижна конференция в Мадрид на 11 и 12 ноември. Италианецът е бил там по индивидуална покана. Събитието в испанската столица е било посветено на софтуерната програма TransferRoom. Тя позволява на клубовете да водят директна комуникация помежду си при трансфери. В базата данни на програмата са публикувани данните на стотици футболисти, включително информация като тяхната заплата и трансферна сума.

Продуктът се използва от спортни директори, мениджъри и скаути в цял свят. На събитието са били поканени 170 души от 140 клуба, базирани в 31 държави, пише "Тема спорт".

Джарета бе единственият представител на български тим. Най-много бяха пратениците от Англия - 31 и Испания -17. Сред представените клубове бяха Атлетико (Мадрид), Валенсия, Севиля, Виляреал, Евертън, Уулвърхемптън, Лийдс и Кристъл Палас. Там присъства и спортният директор на Осиек Ален Петрович - ЦСКА отстрани хърватите в Лига Европа през лятото.

Идеята на TransferRoom е да ограничи влиянието на футболните агенти върху сделките и да концентрира разговорите директно между клубовете.