Един от треньорите на ЦСКА ще проследи част от контролите на Осиек на австрийска земя. Престоят на двата отбора в алпийската страна съвпада.

„Армейците“ ще играят срещу хърватите, ако в първия квалификационен кръг на Лига Европа отстранят черногорския Титоград.

Първият летен спаринг на Осиек ще е в сряда срещу румънския шампион ЧФР Клуж. В Австрия отборът ще играе също с Баник Острава, Матерсбург и ФК Копенхаген.

Футболистите на хърватския отбор са отседнали на стотина километра от базата на „червените“, но ще останат в Австрия по-дълго – спарингът с Копенхаген е на 8 юли, а ЦСКА се прибира на 4-и.

„Армейците“ ще имат предимство по броя изиграни официални мачове срещу Осиек, ако стигнат до сблъсък с хърватския опонент. Двубоите от втория квалификационен кръг на Лига Европа ще са на 25 юли и 1 август. До този момент „червените“ ще са играли два пъти с Титоград и два пъти в първенството с Етър и Черно море. Осиек има един официален двубой дотогава – на старта на първенството срещу Славен Копривница.

Хърватският клуб на този етап е привлякъл един футболист – нападателят Антонио Манце, за когото е платил около 1 милион евро на словашкия Тренчин. През пролетта Манце бе под наем в Нант.