Един от двамата основни герои на ЦСКА от първия мач с ФК Рига преди седмица - вратарят Витаутас Черниаускас, ще се радва на допълнителна подкрепа от трибуните на стадион "Сконто" утре вечер.

Черни, както е прякорът му сред неговите съотборници е роден на около 150 км от Рига - в град Паневежис в съседна Литва. Разстоянието е изключително малко и част от роднините на Витаутас ще бъдат сред зрителите на стадиона.

Вратарят е юноша на местния Екранас, където играе и две години в мъжкия тим в началото на своята кариера.

Черниаускас направи две блестящи спасявания през първото полувреме на мача срещу латвийците на стадион "Българска армия", с което помогна изключително много за изпълнение на главната задача - да не бъде допуснат гол в домакинството. Другият голям герой бе автора на попадението Тиаго Родригес.

С добрите си изяви още в първия мач от новия сезон засега Черниаускас е твърд първи избор на вратата за Нестор Ел Маестро, въпреки покупката на друг нов страж от чужбина -хърватина Данте Стипица.

Реваншът от първия квалификационен кръг на Лига Европа между ФК Рига и ЦСКА е в четвъртък от 19:30 часа. Всичко около мача може да проследите в Gong.bg, а двубоят може да гледате на PLAY.DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Ники Александров, специален пратеник на Gong.bg в Рига