ЦСКА взе хърватския вратар Данте Стипица преди 12 месеца с огромни очаквания, но след сезон, в който той почти не записа участие, беше освободен. По ирония на съдбата сега на "червените" им предстои хърватското препяптствие Осиек във втория квалификационен кръг на Лига Европа, ако се справят с ентусиастите от черногорския Титоград, както се очаква. 

И Стипица помогна на сънародниците си в разузнаването на силните и слабите страни на българския представител. Той отличи четири ключови фигури в състава - Али Соу, Енрике Рафаел, Едвин Джеси и Николай Бодуров. И призова Осиек да е много внимателен срещу българите. 

"ЦСКА има много добър състав. Особено атрактивни са крилата и нападателите, които са в същото време и много опасни. Али Соу е мощен таран, докато Едвин Джеси и Енрике Рафаел са много силни и атрактивни на фланговете и създават главоболия."

"За разлика от другите водещи клубове в първенството, в ЦСКА имат и силни български играчи. Бих отличил капитана Николай Бодуров, който е и национал. Играят много силно и организирано и са сериозен и неудобен съперник."

"Миналата година стигнахме до третия кръг в Лига Европа и отпаднахме от ФК Копенхаген след странни съдийски отсъждания. Много ое трудно да се прогнозира такъв мач. Поне ще станат интересни битки. Не е за подценяване, че отборът беше напуснат от Любо Пенев и сега ментор на треньорите там е Люпко Петрович", заяви Стипица пред "Спортске Новости". 

Вратарят добави, че никога повече не би се върнал на "Армията", защото нещата не са се развили по план за него. Но призна, че се е разделил без тежки чувства с клуба. 

"Не бих се върнал в ЦСКА, защото нещата не станаха така, както се бяхме разбрали. Но накрая се разбрахме човешки с боса и останалите хора от клуба. Оставаме в отлични отношения", заяви още Данте Стипица, който дойде от Хайдук.