Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович дебютира в Европа с „червените” с поражение от швейцарския Йънг Бойс. Столичани паднаха с 0:1, а Акрапович заложи на любимата си схема на игра 3-5-2.

„Тази схема на игра изисква много време, но е оправдана, защото повече играчи могат да се включат в тази система. Нямах друга схема за днешния мач. Това, което исках, играчите го направиха. През второто полувреме показахме истинското си лице. Доминирахме над съперника. Някои играчи имаха физически проблеми. Не се справиха с напрежението. Допуснахме лесен гол”, сподели той.

„Компромиси не правя. Играят тези, които заслужават да играят. Единствено нямах възможност да променя защитата, опасявах се да не се получи някоя контузия. Въпросът беше дали ще издържим физически. Имах много футболисти, които имаха физически проблеми и затова не успяхме да отговорим. Гръм Кери има големи качества. Има агресия и хубави пасове, както и движение напред. Това е неговата позиция при 3-5-2. Трябва да ме слуша, трябва да отива до края на терена, а не да центрира по-рано”, продължи босненският специалист.

„Позитивите занапред са, че ще налагаме тази схема. Играчите вече знаят как ще играем. Ще станем  още по силни, когато се присъединят и отсъстващите играчи. Това е точната схема, ако искам да направим хубави неща за в бъдеще”, завърши Акрапович.