Бившият защитник на ЦСКА – Иван Бандаловски, коментира неприятните сцени в Сектор Г на стадион „Васил Левски“, сполетяли сблъсъка между „червените“ и Базел. Българският тим победи с 1:0 именития швейцарски тим, но успехът остана с горчив привкус, заради събитията в северната трибуна на почивката.

Според разкази на очевидци тогава е имало физически сблъсъци, а по-рано през деня двама от лидерите на най-крайните фенове – Иван Велчев и Росен Петров, също коментираха събитията, на които се виждат бягащи хора по трибуните на Националния стадион.

Ето какво написа Бандаловски в отговор на фен в личния си Фейсбук:

"Tемата е много дълга и широка. Трябва да сме единни, защото има атаки към ЦСКА отвсякъде. Сектор "Г" бойкотира, за мен Сектор "Г" е за крайни фенове и ултраси, и хулигани. В Европа е така навсякъде. Деца и жени може да ходят в Сектор "В" и Сектор "А". Сектор "Г" и главните такива фракции бойкотират. Тези момчета от тези групи си дават живота и времето за хореографии, пътувания и лежат по затворите за ЦСКА.

Навсякъде трябва да се знае кой кой е. Давам пример за Партизан и Звезда, там стават убийства непрекъснато за борба по трибуните. Защото утре, когато влезне някоя крайна фракция на вражески отбор на нашата трибуна, едва ли жени и деца ще защитят името и идеята на ЦСКА.

Плюс това коментират хора, които ходят на по 3 мача в годината, а други направиха Сектор "Г" европейска величина, със страхотна организация и хореографии“.

Иван Бандаловски

източник: Facebook.com / Иван Бандаловски