Бившият капитан на ЦСКА - Борис Галчев изрази увереност, че „червените“ ще обърнат Сейнт Патрикс в Дъблин и ще се класират за плейофа в Лигата на конференциите. 
 
„В ЦСКА никога не е било спокойно, така че футболистите трябва да свикнат да играят под напрежение. Много е важно да спечелят мача в Дъблин, защото това е престиж за клуба и от финансова гледна точка участието в груповата фаза на Лигата на конференциите има огромно значение.
 
Ирландските отбори традиционно играят силов футбол – разчитат на дисциплината и коравата защита, което си пролича и в първия мач. Рядко допускат голове и в Дъблин ще е много трудно. Хубавото е, че правилото за гол на чужд терен вече отпадна, така че ЦСКА има всички шансове да победи и да елиминира Сейнт Патрикс“, заяви пред "Мач Телеграф" Галчев, който в момента е играещ треньор на третодивизионния Банско.
 
Според него загубата на „Васил Левски“ е била незаслужена, но е поправима. 
 
„Има и такива мачове, контузията на Турицов също оказа влияние. За гола – всеки прави грешки, така че само подкрепа за Асен Дончев – и от феновете, и от ръководството. Това са нормални неща в развитието на един футболист. При победа в реванша всичко ще бъде забравено.
 
ЦСКА е доказал, че може да играе добре в Европа, така че няма какво да се плаши и какво да губи. Мина едното полувреме, остава още едно в Ирландия, за да може да се спечели битката. Всичко, освен победа, ще е пагубно за клуба – от финансова гледна точка, а и от фенска също. Сейнт Патрикс имат слаби страни, така че в ЦСКА трябва да са си направили анализа и да са видяли откъде идват грешките. Преодолим съперник е, няма какво да го крием.
 
„Червените“ разполагат с класни играчи, които трябва да покажат своите качества. Виждам решаващата роля и на Турицов, и на Йомов, и на Шопов. Норвежецът Линдсет загатна, че в него има много футбол, така че се надявам да избухнат и да победим“, каза още бившият халф на ЦСКА.
 
Тактическата зрялост също ще е ключова довечера, според 38-годишния Галчев.
 
„Колкото по-рано се отбележи гол, толкова по-добре, но трябва да се внимава в отбрана. ЦСКА стои стабилно в защита – Матай показва високо ниво, Турицов се завръща, Брадли де Нойер също не е лош, Християн Петров показва израстване. ЦСКА трябва да изиграе турнирен мач на европейско ниво – да излезе и да покаже, че е по-добрият отбор и да победи. Ако вкарат ранен гол, после ще е по-лесно. Не смятам, че Сейнт Патрикс ще играят много по-различно отколкото в София, но „армейците“ имат класа и качество, за да продължат напред“, сигурен е ветеранът.
 
Боби Галчев си спомни и двата елиминирани британски съперника в похода към групите на Лига Европа през лятото на 2010 г. - северноирландския Клифтънвил (3:0 и 2:1) и уелския ТНС (3:0 и 2:2). 
 
„Мачовете и с двата опонента бяха изключително трудни. С ТНС първото полувреме беше 0:0 и около 60-ата минута Акуаро вкара, а после Спас Делев и Нелсън направиха 3:0. Обаче бяха много дисциплинирани и стояха отлично тактически. Помня ги тези евромачове. Няма да е лесно и в Дъблин, но ЦСКА ще победи“, завърши Борис Галчев.