Северномакедонецът Гьоре Йовановски беше треньор на ЦСКА през далчната 2010 г. Под негово ръководство "армейците" елиминираха уелския ТНС в плейофите и влязоха в групите на Лига Европа. След два месеца обаче е освободен, а причината е загубата от Рапид Виена с 0:2. Сега на ЦСКА предстои мач с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите и Йовановски коментира шансовете на двата отбора, както и престоя си на "Армията".
 
"Имам много добри спомени от България и ЦСКА. Само ми е жал, че работих едва три месеца начело на отбора.  Като треньор винаги ме е радвала всяка оферта от вашата страна. От една страна ми е мъчно, че за последните 10 години българският футбол не върви по най-успешния път.
 
Аз винаги ще се радвам на успехите на ЦСКА . Дори и да бях старши-треньор на отбора за толкова кратко. Имам отлични спомени от тима и феновете, които ми оказаха голяма подкрепа. Съжалявам само, че тогавашните ръководители не бяха малко по-търпеливи. Вярвам, че можеше да постигнем големи неща..
 
Може би тогава собствениците на "Титан" попаднаха под натиска на общественото мнение на различни специалисти и на бившите футболисти на клуба, които не можеха да се примирят, че един треньор от Македония е начело на ЦСКА. Но това е мое мнение.
 
ЦСКА е изявен фаворит срещу Македония ГП. С най-голяма отговорност мога да го заявя. Гьорче Петров спечели Купата на Македония, но неслучайно ръководството и треньорът им подчертаха колко голям клуб е ЦСКА. При тях дойдоха доста нови играчи и не мога да кажа кои ще са силните им страни. Не познавам Саша Илич, но му желая успех в ЦСКА. Мисля, че няма голям опит, но ЦСКА е велик клуб и за него това е голяма отговорност. Времето ще покаже - то е най-точният съдник", заяви пред "Мач Телеграф" Йовановски.