ФР Клуж победи като гост ЦСКА с 2:0 в първи мач от груповата фаза на Лига Европа тази кампания. "Червените" изиграха силно първо полувреме в срещата, след почивката ситуацията на терена обаче се обърна коренно, като гостите от Румъния стигнаха до 2 гола. Може да се каже, че един от главните "виновници" за победата на Клуж е старши треньорът на тима - Дан Петреску. 

Петреску е сред легендите на румънския национален тим, а на клубно ниво е бивш ас на гранда Челси. Любопитно е, че при визитата си в България, Дан разговаря относно теми свързани със "сините" от Лондон с родния футболен общественик Кирил Евтимов-Човека в кадър. Двамата дори гледаха заедно мача от груповата фаза на Шампионска лига между настоящия носител на трофея Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид. Дан Петреску получи подарък от Евтимов, а именно бутилка марково българско вино. Човека в кадър има традицията да подарява родно вино на известни личности в световния футбол.

Кирил Евтимов и Дан Петреску

Евтимов споделя, че Петреску е бил изключително фокусиран върху срещата ЦСКА - Клуж. Дори леко притеснен от кадрови проблеми в румънския тим и класата на "червените". В деня на мача треньорският щаб на гостите посети родна църква, където да се помоли за успех в двубоя. Дали и заради този факт, в последствие Дан и Клуж се поздравиха с победа на стадион "Васил Левски".

Беседата между Петреску и Кирил Евтимов пък не остана незабелязана от световния шампион с Франция Марсел Десаи и норвежецът Торе Андре Фло, които изпратиха специални поздрави на бившия си съотборник. Бургазлията Евтимов подържа добри отношения с Десаи и Фло от многобройните си визити на „Стамфорд Бридж. Марсел и Торе Андре, също като Петреску, са бивши асове на Челси. Румънецът искрено надява скоро да се види с Десаи и Фло в мач на легенди на Челси. Последният такъв бе през месец май 2018 година в английската столица, когато сините ветерани загубиха от тези на италианския Интер с 1-4.