ЦСКА със сигурност ще завърши на втора позиция в efbet Лига и без значение дали ще спечели, или ще загуби във финала на SESAME Купа на България, ще стартира европейското си участие от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. 

"Червените" ще бъдат поставени на първото си стъпало, а почти сигурно и в третия квалификационен кръг на дебютиралия през този сезон международен турнир.

След добрите представяния в последните години и участията в груповата фаза на Лига Европа и Лигата на конференциите коефициентът на тима вече е 10.5000. ЦСКА започна миналата кампания с 8.00, който също стигна да е поставен в първите две крачки към същинската част на турнира след издънка на унгарския МОЛ Фехервар срещу арменския Арарат Ереван.

Въпреки че първенствата още не са завършили и не е ясно кои тимове ще отпаднат от първите квалификационни кръгове на Лига Европа и Шампионската лига, е много вероятно през следващия сезон "червените" да са поставени до евентуален плейоф за влизане в групите на турнира, където обаче биха били непоставени.