ЦСКА приема хърватския Осиек в мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 3, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от двубоя на стадион „Васил Левски“.

Треньорът на „червените“ Стойчо Младенов няма да може да разчита на голям брой футболисти, след като различни травми лекуват Федерико Варела, Тибо Вион, Бисмарк Чарлс, Митко Митков и Радослав Живков. Добрата новина за опитния специалист е, че в групата за двубоите срещу Осиек се завръща Мено Кох, но по всяка вероятност нидерландецът ще вземе участие в реванша.

"Няма я тази вариативност като избор на стартов състав. Ограничен съм с бройката на здрави и подготвени футболисти, така че промените ще са почти незабележими. Не съм от този тип, който да дойде и с рязък завой да промени всичко. Няма треньор, който да не се стреми да победи. Надявам се и с помощта на феновете отборът да бъде като юмрук и да се справи с противника. Отбелязването на гол е много важно нещо, така че надявам се да имаме тази възможност да отбележим. Когато създаваме голова ситуация, да имаме класата", заяви Младенов.

От своя страна треньорът на Осиек Ненад Биелица заяви преди мача: "

"Вярвам във възможностите на своя отбор. Надявам се утре да изиграем добър мач и да отговорим на очакванията, които има към нас. Изгледахме четирите мача на ЦСКА от новия сезон до момента. Силен отбор, имат качествени играчи, но не искам да отличавам някого конкретно. Трябва да сме пределно концентрирани и агресивни, ако искаме да спечелим този мач."
 
Двата тима се срещнаха и преди две години, но в Лига Европа. Тогава “червените” отново домакинстваха в първия двубой и спечелиха с 1:0 благодарение на красив гол на Евандро. В ответния мач Осиек се наложи със същия резултат и се стигна до продължения и дузпи, при които по-точни бяха “армейците”. ЦСКА ще се радва на сериозна подкрепа от трибуните по време на мача с Осиек в четвъртък, като се очакват около 20 000 фенове.