ЦСКА стартира участието си в европейските клубни турнири. „Червените“ ще дебютират в новосформираната надпревара за Лигата на конференциите. Днес от 20:00 часа на стадион „Българска Армия“ столичани ще се изправят срещу латвийския Лиепая във втория квалификационен кръг. Двубоят може да наблюдавате по DIEMA SPORT 3, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи на живо всичко най-интересно преди, по време и след мача.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев няма да може да разчита на двама от основните си защитници – Мено Кох и Тибо Вион. Последният е използван и в халфовата линия, но продължава да се възстановява от контузия. Митко Митков също няма да вземе участие в двубоя.

В навечерието на двубоя имаше напрежение в лагера на „червените“, след като кондиционният треньор Кирил Динчев напусна поста си, а в медиите се появиха информации за скандал между него и Любо Пенев. От ръководството вчера излязоха с официална позиция, в която показаха подкрепата си за треньора на тима.

"Аз чувствам подкрепата от ръководството. Напълно съм спокоен. Прекалено се говори, че уволнявам. Няма такова нещо. Между нас не може да се случват такива неща. Всеки, който е в ЦСКА, трябва да работи за каузата ЦСКА. Трябва да бъдем честни, да работим за ЦСКА. Моето мнение е, че ЦСКА е над всички.

„Не се притеснявам кога играем като домакини и като гости. Отборът е готов физически. Аз виждам отбора много, много добре. Подготовката протече идеално. Не искам да връщам отбора към това, което се случи преди няколко дни. Ние сме наясно и ще се поучим от това, което се случи“, заяви Пенев преди мача.

От своя страна носителят на купата на Латвия пристигна в София с подсилен състав, след като в тима бяха привлечени двама флангови защитници и нападател. Единият от бранителите е добре познат у нас – Маркиньос, който носи фланелката на Ботев Пловдив. Другите двама са Милан Лазаревич и Валерийс Шабала.

"Аз съм от Сърбия, знам много неща за ЦСКА. Знам, че е един от най-големите клубове в България и мисля, че преди са имали доста по-големи успехи в Европа, отколкото в последните години. Дойдохме да покажем това, което можем. Знаем, че на хартия ЦСКА е по-добрият отбор. Ние анализирахме тима и знаем, че последният мач с Лудогорец не е истинското лице на този отбор. Направили сме анализ", каза треньорът на Лиепая Небойша Вигниевич.