Два отбора с името ЦСКА от България фигурират в клубната ранглиста на УЕФА за всички времена, която бе публикувана от Европейската футболна централа преди старта на евтотурнирите.  

Единият, съобразно коефициента, е нареден на 76-о място, а другият е заема 123-ата позиция.

Двата отбора с името ЦСКА

източник: uefa.com, колаж: Gong.bg

В същата ранглиста представителят на България в Шампионската лига - Лудогорец заема 239-о място. Левски е нареден на 65-ата позиция и е най-напред от всички родни представители.

Другите родни представители в лицето на Ботев Пловдив са 183-и, Локомотив София са 195-и, Берое е 353-и, Локомотив Пловдив е 371-и, Черно море е няколко позиции назад на 377-о място, Славия е 393-и, Берое 2000 Казанлък е 494-и, Нафтекс е 535-и, Марек Дупница е 604-и, Академик София е 616-и, ОФК Сливен е 740-и, Дунав Русе е 751-и, Етър Велико Търново е 823-и, ФК Шумен е 862-и, а Ботев Враца е 896-и.

Българските представители в тазгодишното издание на евротурнирите научиха своите съперници по-рано тази седмица. Шампионите от Разград ще спорят с Крусейдърс  в първия кръг на ШЛ, а при успех ще мерят сили с победителя от двойката Дюделанж – Видеотон. Първият противник на „червените“ в Лига Европа е ФК Рига, а при успех „армейците“ ще спорят с Адмира Вакер.

Левски се натъкна на Вадуц, а при победа най-вероятно ще се изправи срещу Жалгирис.

Носителят на Купата Славия в първия кръг ще играе с Илвс Тампере, а ако вземе с успех това предизвикателство, го очаква Хайдук Сплит.

Ранглистата на УЕФА може да видите ТУК!