Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро очаква агресивна игра от страна на Рига в утрешния мач-реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Латвийците имат да наваксват гол пасив от първия мач и ще играят по-офанзивно в реванша утре от 19.30 часа на стадион "Сконто".

"Няма да бъде лесно. Рига играха агресивно и в първия мач, утре очаквам подобна игра от тях. Нормално е да съперникът да действа агресивно. Агресията е важна във футбола, но не е всичко. Рига са опасни при статични положения и трябва да внимаваме", каза Ел Маестро преди официалната тренировка на отбора за мача.

Наставникът потвърди, че Кирил Десподов е напълно готов за игра и вероятно ще започне като титуляр утре.

"Не очаквайте да ви кажа кой ще играе и каква ще бъде тактиката ни. Ще пусна най-добрите 11 в момента. Кирил е напълно готов, а дали ще играе - ще видите утре. Ако вкараме първи гол, за Рига ще бъде много трудно да навакса. Имаме добри шансове да продължим напред. Все още не знам докъде може да стигнем в Лига Европа. Ако отстраним Рига, ни чака Адмира, отбор, който познавам много добре. Те са млади и неопитни, но понякога това е предимство", каза още Ел Маестро.

Той обясни и мотивите си да избере Николай Бодуров за първи капитан на отбора.

"Бодуров е логичният избор за капитан на ЦСКА.Той е естественият лидер на отбора, има голям опит и за мен беше логично той да бъде капитан", каза още Ел Маестро.

Около 50-ина привърженици на ЦСКА изгледаха тренировката на стадион Сконто". На заниманието бяха още собственикът Гриша Ганчев и легендата Петър Жеков.

Ники Александров, специален пратеник на Gong.bg в Рига.