Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро довери, че отборът му ще е пределно концентриран в срещата във втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Адмира Вакер и определи шансовете на двата отбора като равностйни. Сърбинът няма да може да разчита на Кристиан Малинов и Николай Бодуров, но се надява двамата да бъдат на разположение за реванша в Австрия другата седмица. Решението се очаква да бъде взето идния петък. Наставникът на "армейците" също така довери, че само един български отбор се представя добре в европейските клубни турнири, докато всички останали трябва да работят здраво и да надградят, за да се докажат на европейската сцена. 

„Ще ни липсват доста важни играчи, но имам увереността, че играчите ми ще бъдат подготвени за Адмира. Всички знаят, че предстои голям мач за ЦСКА. Мауридес е голям футболист, а ние го проучвахме дълго време, докато го вземем. Той ще ни е от помощ и трябва да работим правилно с него. Дебютът му бе много добър. Тиаго Родригес, Кристиян Малинов и Николай Бодуров ще ни липсват в четвъртък, но вярвам, че тези, които ще играят на тяхно място ще бъдат на нужното ниво”, бяха първите думи на Ел Маестро на официалната пресконференция преди мача с Адмира Вакер.

„Нормално е да има агресия във футбола, но тя трябва да бъде в допустимото ниво. Аз познавам много добре Адмира, както и статистиката му. Отборът им е млад и добър, а първенството, в което играят е доста по-добро от българското. Уважаваме ги”, продължи Ел Маестро.

„Трудно е да сравняваме отделни първенства като класа и качество. Става въпрос за мнение, но ако не се уповаваш на него, то е добре да погледнеш резултатите на отборите в европейските турнири. В България има един отбор, който показва добри резултати в Европа, докато другите трябва да надграждаме”.

За мачовете му досега с ЦСКА:

„Ако трябва да отменя наказанието на някой, то това ще бъде на Николай Бодуров. Борис Секулич може да играе на тази позиция, така че е опция за там. Адмира е много добър отбор и ще подходим с нужния респект към тях, както и обратното. Те знаят, че сме добър отбор. В първия мач Адмира е гост и очаквам да играят така, за да не загубят мача. Искам да постигнем успешен резултат – друго не ме интересува. Но мачът е 50:50. Няма да бъде изненада, ако ги победим, както и няма да е огромна изненада, ако те ни победят. Досега не желая да забравям никой мач на ЦСКА, който съм водил. Не сме имали големи разочарования в срещите, които са минали, а те са едва три. Имаме много добри 20-25 минути във вторите полувремена, както срещу ФК Рига, така и срещу първия мач в Първа лига. Трябва да се опитаме да увеличим тази си доминация в хода на срещата. Не може да бъде по 90 минути, но със сигурност трябва да работим усилено, за да увеличим този диапазон”, продължи Нестор Ел Маестро.

За случките в Рига, както и кой ще бъде капитан на ЦСКА срещу Адмира:

„От това, което чух и видях, то Бодуров не направи нищо в Латвия. Малинов е направил нещо, но такъв е манталитетът му. Ние се нуждаем от този му характер, тъй като е важен за нас. Понякога границата, с която преминаваш от другата страна е много тънка. Говоря ежедневно с моите играчи, а това, което казвам пред медиите почти никога не е същото, което говоря с тях. Знам, че медиите обичате големите заглавия. Не знам дали Чорбаджийски ще е капитан, след като Николай Бодуров няма да играе – утре ще видите, сега няма да отговоря на този въпрос”, продължи наставникът на ЦСКА.

„Бодуров е опитен играч и изигра добри минути срещу Рига. Аз не мога да му давам съвети, тъй като е играл в кариерата си в много по-големи мачове, от този с ФК Рига. Те не са деца. Няма нужда да му обяснявам какво да прави. Знам, че няма да се повтори”.

Запитан за представянето на ЦСКА през първите полувремена:

„Първият мач с Рига у дома изглеждахме малко нервни. Това е разбираемо, тъй като има нов треньор, както и нови играчи. Обичаме да контролираме мачовете, но има и опонент срещу нас. Моите отбори обичайно играят по-добре през второто полувреме. Отборът ми е по-силен физически и доминантен през втората част. Не гледайте негативно на това. Да дадеш мнение след три мача е сложно, за да се обсъди кое е добре. Нека изиграем поне десетина мача и тогава ще коментираме”.

За лятната селекция на ЦСКА:

Не съм чел днес вестниците за информацията със селекцията в ЦСКА. Обичайно научавам новините от медиите. Не е далеч от истината, че ще имаме може би един или двама футболисти до края на трансферния прозорец”.

„Няма да видите нещо лудо утре. Вратарят ще си бъде вратар, но имаме някой момчета, които ще променят леко местата на терена си.

За Ласина Траоре:

„Познавам Ласина Траоре, тъй като мой отбор е играл срещу него Сега не знам какво е състоянието му, тъй като не съм го гледал. Знам, че беше добър футболист. Има добра кариера и е играл в силни отбори. Като цяло това име не е само измислено от вас. Разглеждали сме много имена и фигурираше някъде, но няма нищо засега, след като не е тук”.

„Решението за наказанията на играчите ще стане ясно в петък. Бодуров ми каза, че не е направил нищо, но се надявам да бъде с нас, когато играем във Виена идната седмица”, завърши наставникът на „червените”.

Подкрепи ЦСКА във Виена! Виж на galera.bg как да отидеш до австрийската столица и да бъдеш близо до своите любимци!