Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро коментира предстоящия двубоя на тима от Лига Европа срещу латвийския Рига от първия квалификационен кръг.

"Чувствам се леко притеснен преди първия двубой на тима от европейските турнири, това е първи мач за мен в европейските турнири. Футболистите ми ще дадат всичко от себе си и се надявам да победим Рига. Кирил Десподов не е готов на 100 %, има възможност да играе, но има възможност и да го запазим за реванша в Рига, когато е готов", коментира Ел Маестро преди двубоя в четвъртък.

"Стойчо Атанасов е контузен, Десподов също не е готов на 100 %. Кирил е много важен играч, ако той не е готов на 100 %, то той няма да попадне в групата за мача. Искам да видя, тим, който играе със сърце", допълни треньорът на "червените".

"Ще играем с отбор, който играе добре на статични положения, доста високи и здрави играчи имат, имат доста добър треньор, който има опит от Германия. Много дефанзивен отбор ще се изправи срещу нас. За тях е много важен мач, те ще бъдат много мотивирани, ще се борят за всеки метър по терена. Надявам се, след 90-те минути да се види, че ние сме по-добрият отбор. Нека гледаме стъпка по стъпка. Ако гледаме реалистично не много далеч, в първия кръг не ни се падна отбор от Лихтенщайн или Люксембург, а във втория кръг ще се изправим срещу доста сериозен съперник от Австрия (Адмира Вакер), а за групи е още рано да говорим", заяви още Ел Маестро по повод до къде може да стигне отборът в Европа.

За евентуалния трансфер на Мичел Дъглас, треньорът заяви, че той няма да пристигне в тима.

Двата тима излизат един срещу друг в четвъртък от 20:45 часа, а срещата ще може да проследите в пряко предаване на DIEMA SPORT 2, PLAY DIEMA EXTRA, минута по минута на Gong.bg и честотите на Дарик радио.