Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро коментира философски отпадането на тима от Лига Европа след втора загуба с 1:2 от датския Копенхаген. След поражението в София преди седмица, днес „червените“ паднаха и в Дания със същия резултат.

„Загубихме в София, загубихме и в Копенхаген. Отборът, който се очакваше да победи - победи. Отборът, който трябваше да загуби – загуби. Сега трябва да гледаме към следващия мач в Първа лига през уикенда“, коментира Ел Маестро.

"Разбира се, имахме големи очаквания преди първия мач, а и преди тази вечер.Днес не направихме достатъчно, за да се класираме, изненадите са нещо хубаво във футбола, но днес не се получи", коментира Ел Маестро.

"Успех на Копенхаген срещу Аталанта. Ние ще се концентрираме в първенството. Имаше някои странни отсъждания в двата мача, но не е моя работа да коментирам съдийските отсъждания. Това е различен свят, футболът е 11 срещу 11, един терен и една топка, това обаче е различен клуб спрямо ЦСКА, може би ако нашият спонсор беше спонсор на Лига Европа, това щеше да ни помогне", добави той. 

"Малко съм разочарован, имахме лош късмет, бяхме нервни в началото на двубоя", заяви още треньорът на "червените".

Специалистът сподели и мнението си за спорната ситуация, при която падна първия гол за Копенхаген. Домакините откриха след очевидна засада на датския нападател, която обаче не бе свирена.

„Това не е важно. Утре никой няма да се интересува как и защо е загубил. Следващата седмица те ще играят в пелйофите на Лига Европа, ние ще си бъде у дома. Разочаровани сме, но във футбола сезонът никога не свършва. Трябва да намерим начин да вдигнем глави и да преследваме целите си в шампионата. Ще бъде трудно да вдигнем футболистите физически и психически. Винаги е трудно това да се случи след загуба. Сега се прибираме в София, утре ще тренираме и мислим за мача с Лудогорец“, допълни Ел Маестро.