Легендата на ЦСКА и на българския футбол Георги Василев – Гочето говори пред „Мач Телеграф“ след драматичната победа на ЦСКА с дузпи над Лиепая. Той бе доволен, но само от класирането на „червените“.
 
„Най-доброто от този мач е крайният успех.  Момчетата се стараха. Излязоха с достатъчно сили и желание, за да постигнат класирането. А Лиепая игра грамотно, не е случаен отбор. Но като цяло мачът бе много скучен, помня по 1-2 ситуации през двете полувремена. Очакванията , че ЦСКА е по-класният отбор, не се потвърдиха. Лиепая имат футболисти, които си стояха на мястото. Те искаха повече мачът да отиде в продължения и след това дузпи, но за радост ЦСКА спечели.
 
Кайседо? Да, контузи се, но след 120 минути напрежение и това се случва. Мисля, че получи крамп. Не е смешно, но е обезпокоително, че нашите отбори трябва да отстраняват латвийци с дузпи. Нашият футбол страда. Гледах целия мач и смятах, че ще дойде мигът, в който ЦСКА ще вкара гол и нещата ще се успокоят. Но времето минаваше, а това, така и не се случи.
 
Честите треньорски смени, не само в ЦСКА, като цяло оказват влияние. В България смятаме, че с резки промени нещата ще се оправят. Да, може и да се получи, но само временно – до следващия срив. С лека ръка се правят треньорски промени. Всеки се оглежда в този пост.
 
Футболът ни затъва, треньорите не могат да разполагат с много добри футболисти. Класата вече е друга. От 1994-та година, която толкова много ни топлеше сякаш всичко върви в един затворен кръг", коментира Василев.
 
Още новини четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.