Група от около 30-ина привърженици на ЦСКА пристигна днес около обед в Будьо, за да подкрепи любимците си в днешния мач срещу едноименния местен норвежки отбор от предпоследния кръг от група "С" на турнира Лига на конференциите на УЕФА от 22.00 часа българско време.

Снежни преспи, температура от -8 градуса и бръснещ вятър посрещна феновете на "армейците".

Запалянковците се видяха в града с хора от щаба на отбора, които се оплакаха от големия студ. Част от футболистите са останали шокирани от условията, след като по време на снощната тренировка ръкавиците им са замръзнали. Усещането за студ вечер в Будьо било като при -20 градуса.

ЦСКА няма шанс да се класира за фазата на елиминациите, след като спечели само 1 точка в четири срещи, но старши треньорът Стойчо Младенов възнамерява да заложи на най-доброто и няма да дава почивка на титулярите, въпреки предстоящия важен мач от българското първенство срещу шампиона Лудогорец идния понеделник.

В 50-хилядното градче местните фенове очакват с нетърпение мача, а знамената на отбора могат да се видят почти навсякъде. Любимците им се представят отлично в групата и водят в класирането с 8 точки, като нямат поражение досега, а сред резултатите им изпъква домакинския успех с 6:1 над италианския Рома.

Стадионът с изкуствено тревно покритие довечера ще бъде пълен, а при успех норвежците ще си гарантират продължаване напред.

ЦСКА пък ще търси първа победа в надпреварата.