Швейцарският гранд Базел ще е съперник на ЦСКА в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Това стана факт, след като Базел постигна измъчена победа с 3:2 като домакин на кипърския Анортозис. 

Началото на срещата по никакъв начин не предполагаше завързан развой, след като швейцарският тим имаше класически аванс в рамките на първите 21 минути. С попадения се отчетоха Силван Видмер и Самуеле Кампо, а Ованес Хамбарцумян си отбеляза автогол за 3:0. 

До края на полувремето обаче се появи лъч надежда за гостите, след като Бранко Въргоч намали от дузп за 3:1. В началото на втората част обаче отново изглеждаше сякаш нещата са ясни, след като Торнике Окриашвили си изкара втори жълт, съответно червен картон. 

Все пак обаче драмата предстоеше. В 67-та минута Гиорги Квилитая шокиращо намали за 2:3, за да опъне до краен предел нервите на домакините. Две минути преди края на редовното време, от своя страна, Юлиян Вонмоос остави на свой ред Базел с 10 човека за последните няколко минути. 

Все пак до нови попадения не се стигна в напрегнатите финални секунди и по този начин грандът от Швейцария ще играе с ЦСКА, като домакин, за да бъде определен един от участниците в груповата фаза в Лига Европа.